Üdv, Vendég!

E-book

Leszokás fiatalon

Minél fiatalabb valaki, annál könnyebb leszoknia. A könyv bemutatja a dohányzás rövid távú hatásait, eloszlatja a tévhiteket, ex-dohányos példaképeket mutat fel, és gyakorlati tanácsokat ad. A könyv célja, hogy segítse a fiatalokat a leszokásban.

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

Minél fiatalabb valaki, annál könnyebben tud leszokni. Ez egyben azt is jelenti, hogy később már nem lesz akkora esélyed letenni a cigarettát, mint most. A magyarázat egyszerű. Minél több ideje dohányzunk, annál jobban „megkövesedik” ez a szokásunk, annál inkább dohányzóként gondolkodunk és annál kevésbé hisszük el, hogy egyszer majd képesek leszünk letenni. De ne feledjük el, hogy az idő egy eszköz, amit a kárunkra is használhatunk és a javunkra is. Ha most szokunk le a dohányzásról, akkor azt a legnagyobb eséllyel tesszük. Így a későbbiekben az idő kerekét a leszokás javára forgathatjuk, ha hagyjuk, hogy a nem-dohányzó gondolkodás kövesedjen meg. 

A könyv címe: „Leszokás fiatalon”. De ki számít fiatalnak? Mindenki fiatalnak számít, aki annak érzi magát. Vannak fiatalok és még fiatalabbak. Az is tény, hogy a dohányzók döntő többsége fiatalon kezd el dohányozni. Ez a könyv nekik szól. Hiszünk abban, hogy a fiatalok nyerhetnek a legtöbbet a leszokással. Például, a legtöbb egészségben és függetlenségben eltöltött életévvel. Minél korábban vetünk véget a dohányzás negatív következményeinek, annál többet nyerünk. Ha te is fiatalnak érzed magad, akkor nincs értelme halogatni a leszokást, és ez a könyv neked íródott.

A könyv célja, hogy bátorítson a leszokásra. Ezt négyféleképpen, négy fejezetben tesszük. Egyrészt bemutatjuk a dohányzás rövid távú hatásait. Ezekre nem lehet azt mondani, hogy majd évtizedek múlva lesznek aktuálisak. Aki rendszeresen dohányzik, annál nagy eséllyel már megjelentek rövid távú hatások. Másrészt szeretnénk tisztázni a dohányzással kapcsolatos félreértéseket. Ehhez megválaszoljuk a gyakran felmerülő kérdéseket és a dohányzók visszatérő magyarázatai mögé tekintünk. Olyan példaképek történetét is összegyűjtöttük, akik már sikeresen leszoktak. Azáltal, hogy betekinthetünk hírességek élettörténetébe, a leszokás kézzel foghatóvá válik. Végül gyakorlati tanácsokat adunk a leszokáshoz. Vannak tevékenységek, amik segítenek megváltoztatni a dohányzó gondolkodásmódot és átvezetnek a nem-dohányzók táborába.

  TARTALOMJEGYZÉK

  • Előszó
  • A dohányzás hatásai fiatalkorban
   1. Kozmetikai szempontok
   2. Fizikai, szellemi, szexuális teljesítmény
   3. Egyéb biológiai összefüggések
   4. Lelki folyamatok
   5. Környezeti tényezők
  • Kérdések, magyarázatok, tények
   1. Gyakori kérdések
    1. Témakörök: testsúly, népszerűség, élettartam, örömforrás, alternatív termékek, más életmód tényezők, passzív dohányzás
   2. Visszatérő magyarázatok
    1. Témakörök: felnagyítás, lekicsinyítés, általánosítás, kivételezés, negatív és pozitív énkép
  • Sztárok, akik leszoktak
   1. „Leszoktam az egészségemért…”
    1. Catherine Zeta-Jones, Deák-Bill Gyula, Ed Sheeran, Tolvai Renáta, Ashton Kutcher, Adele, Gisele Bündchen   
   2. „Leszoktam a családomért…”
    1. Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Péterfy Bori, Barack Obama, Jennifer Aniston, Matt Damon
  • Leszokási tippek fiataloknak
   1. Önismeret
   2. Önuralom
   3. Tudatosság
  • Záró gondolatok
  • Leszoknék, de hogyan kezdjem?
   1. Leszokást segítő gyógyszerek
   2. Szaksegítség
   3. Cigiszünet szolgáltatások
  • CigiSzünet e-könyvek
  • Köszönetnyilvánítás
  • Felhasználási feltételek
  • Irodalomjegyzék

  Lezárt tartalom

  A megtekinteni kívánt tartalom VIP+ tagsághoz kötött.
  4 doboz cigi ára*

  VIP+ tagság

  7190Ft/hó
  TELJES KÖRŰ hozzáférés

  A szolgáltatások 100%-a elérhető.

  EMELT SZINTŰ leszokást segítő program

  Programszerű leszokás a CigiSzünet összes erőforrását felhasználva (100%). Így a leszokás esélye a lehető legnagyobb mértékben növelhető.

  CigiSzünet School kiegészítő

  Fiatalok leszokását segítő tartalmak.

  CigiSzünet Baby kiegészítő

  Családtervezők leszokását segítő tartalmak..