Üdv, Vendég!

Leszokást segítő közösség

A CigiSzünet tagságaihoz hasonló gondolkodású emberek csatlakoznak, akik le szeretnének szokni a dohánytermékek és más nikotinos termékek használatáról.

Leszokást segítő programok

Ez a vezérfonal végigkísér a szolgáltatásainkon, és javaslatot tesz, hogyan haladj a sikeres leszokás felé.

Különleges E-könyvek

Vannak olyanok, akik szívesen belemélyednek egy-egy témába. Ha te is ilyen vagy, akkor az e-könyv neked való.

Önismereti Kérdőívek

Önmagunk megfigyelésével és elemzésével megérthetjük a nikotinfogyasztás mozgatórugóit és a leszokáshoz szükséges lépéseket.

Irányadó Útikalauz

Néha eltévedhetünk a leszokás útvesztőjében. Ezek az ismeretterjesztő tartalmak segítenek megtalálni a helyes utat.

Megválaszolt kérdések

Nem vagy egyedül. Mások is gondolkodnak a nikotinos termékek elhagyásán vagy már el is hagyták azt. Itt sokat tanulhatunk egymástól!

Új vagyok itt. Hol kezdjem?

Szolgáltatásainkat a Tagság menüpontban foglaltuk össze számodra. A háttérmunkáról pedig a Rólunk menüpontban olvashatsz. Ezekkel érdemes kezdeni.

Érdekel a honlap. Kipróbálhatom?

Persze. Egy hónapos, ingyenes tesztidőszakot biztosítunk. Ezalatt szinte minden szolgáltatás-típust kipróbálhatsz. Csatlakozz az Ingyenes tagsághoz.

Leszoknék. Hogyan kezdjem?

Indítsd el a leszokást segítő programunkat a Leszokás menüpontban. Ez a megfelelő sorrendben végigvezet tartalmainkon. Így te lehetsz a leszokás mestere!

segíts nekünk... ...és segíts másokat

Tartalomjegyzék

Állj mellénk

Pártoló tag bárki lehet, aki a CigiSzünet céljaival egyetért, és aki VIP+ tagsággal rendelkezik. A Küldetésünk menüpontban találod céljainkat, az Etikai kódexben pedig irányelveinket.

Ez egy nyitott közösség

Nem számít, hogy dohányzol-e vagy sem. Ettől még lehetsz pártoló tag. Az számít, hogy a leszokás pozitív szemléletű segítésével egyetértesz-e vagy sem. Állj mellénk ebben a hiánypótló küldetésben!

Erőt merítünk egymásból

Pártoló tagjainkkal elsősorban hírlevél formájában tartjuk a kapcsolatot. Évente részletes beszámolót küldünk a munkánkról. Ezenkívül értesítést küldünk projektjeinkről, rendezvényeinkről és az újdonságokról. Számunkra sokat jelent a támogatásotok!

Küldd el, ha van egy jó ötleted

A Kapcsolat menüpontban egy kapcsolatfelvételi űrlap segítségével elküldheted nekünk a CigiSzünettel kapcsolatos ötleteidet, javaslataidat. Pártoló tagjaink véleményére kifejezetten adunk és számítunk!

Veled lehetünk igazán hatékonyak

Még formálódik, hogyan lehetne bevonni a pártoló tagokat a CigiSzünet jövőbeli tevékenységeibe. Tudjuk, hogy van, aki önkéntes munkával a közös célok szolgálatába állna. Lehetőséget fogunk adni pártoló tagjainknak, hogy nyomot hagyjanak a CigiSzünet történetében.

Feliratkozási lehetőség a „Pártoló tagság” hírlevélre

Pártoló tagság (Logged-out)

Ajándékozz

Úgy is támogathatsz minket, ha havi előfizetéssel vagy ajándékutalvánnyal leped meg leszokni vágyó ismerősödet.

 • Ajándék havi előfizetés

Mit jelent ez?

Ebben az esetben az ajándékozó lép be a VIP vagy VIP+ tagságba, beállítja a havi előfizetést, és a kapott felhasználónevet és jelszót átadja az ajándékozottnak. Ez egy kényelmes lehetőséget kínál az ajándékozott számára, hiszen neki nem kell regisztrálnia.

Milyen előnyökkel jár?

 • Egyszeri, nagyobb összegű kiadás (ajándékutalvány) helyett kis összegű részletekben történik a kifizetés, mely bármikor lemondható.

 • Az ajándékozó havonta fizeti a VIP vagy VIP+ tagság díját, így biztos lehet benne, hogy az ajándékozott tagsága ez idő alatt aktív marad.

 • Annyi ideig lesz aktív az ajándékozott tagsága, amíg szükség van rá. Így akár korábban is véget érhet, mint egy 8 hónapos utalvány esetén.

Milyen esetekben ajánljuk?

 • N

  Amikor a leszokás fenntartásában szeretnénk segíteni.

 • N

  Amikor többszöri leszokási kísérletre lehet számítani.

 • N

  Dohányzó gyermek leszokásának segítése esetén (szülőknek).

 • Ajándékutalvány

Mit jelent ez?

Ebben az esetben az ajándékozó 1, 4, 8 vagy 12 hónapra szóló 90%-os kupont vásárol és ad át az ajándékozottnak. Később az ajándékozott belép a VIP vagy VIP+ tagságba, és a kupon birtokában csak az ár 10%-át fizeti ki. A „10%-os önrész” azt fejezi ki, hogy a dohányzónak is tenni kell a leszokásért. Nem lehet mások helyett leszokni, neki is lépni kell.

Milyen előnyökkel jár?

 • Rendszeres kiadás (havi előfizetés) helyett egyetlen alkalommal kell fizetni, ami leegyszerűsíti az ajándékozást.

 • Az ajándékba adott 4, 8 vagy 12 hónapos időtartam egyfajta időkeret biztosít. A határidők kitűzése serkentően hathat a leszokásra.

 • Az ajándékozott lép be a VIP vagy VIP+ tagságba, hozzá kötődik az előfizetés, így végeredményben ő dönt a tagsága időtartamáról.

Milyen esetekben ajánljuk?

 • N

  Amikor a leszokás elkezdésében szeretnénk segíteni.

 • N

  Amikor egyszeri leszokási kísérletre lehet számítani.

 • N

  Életeseményhez kötött leszokás esetén (pl. gyermekvállalás; betegség).

Itt letölheted ajándékkártya-sablonjainkat. Erre az ajándékkártyára ráírhatód a megvásárolt VIP/VIP+ tagság felhasználónevét és jelszavát, vagy a VIP/VIP+ kupon időtartamát és kódját. Ezután ezt az ajándékkártyát átadhatod az ajándékozáskor. Így kézzel fogható ajándék lesz ebből az online szolgáltatásból. A sablonok között kedvedre válogathatsz. Amelyik legjobban tetszik, azt használd fel bátran (nyomtasd ki vagy küldd el emailen).

 • A letölteni kívánt sablon regisztrációhoz kötött
 • A letölteni kívánt sablon regisztrációhoz kötött
 • A letölteni kívánt sablon regisztrációhoz kötött
 • A letölteni kívánt sablon regisztrációhoz kötött
 • A letölteni kívánt sablon regisztrációhoz kötött
 • A letölteni kívánt sablon regisztrációhoz kötött
 • A letölteni kívánt sablon regisztrációhoz kötött
 • A letölteni kívánt sablon regisztrációhoz kötött

Segíts

Segítenél ismeretlenül egy dohányzó fiatalt vagy egy dohányzó várandós édesanyát a leszokásban? Ha igen, csatlakozz jótékonysági programjainkhoz.

CigiSzünet Baby jótékonysági program
CigiSzünet School jótékonysági program

Kutatások szerint az apai és anyai dohányzásnak jelentős egészségügyi következményei vannak a magzat számára, rövid és hosszú távon egyaránt, és a szülészeti komplikációkon keresztül az édesanya egészségét is veszélyezteti. Azonban a várandóság alatti leszokással megállítható ez a folyamat!

Ezért a CigiSzünet program kiemelt figyelmet fordít a várandós édesanyák és párjaik leszokásának támogatására. Számos leszokást segítő tartalmat készítünk kifejezetten az ő számukra (pl. Útikalauz tartalmaink és E-könyveink között). Ezenfelül „CigiSzünet Baby” kiegészítőkkel látjuk el Önismereti Kérdőíveinket és Alkalmazásainkat. Közösségi média felületeinken is folyamatosan népszerűsítjük a leszokást a gyermeket vállalók körében.

Ha szeretnél, akkor te is csatlakozhatsz a várandósság alatti leszokás segítéséhez! A „CigiSzünet Baby jótékonysági program” célja, hogy 12 hónapon keresztül 90%-os kedvezményt biztosítson a CigiSzünet VIP+ tagságához, illetve leszokással kapcsolatos nyomtatott kiadványokat juttasson el a dohányzó várandós édesanyáknak és dohányzó párjaiknak. Ezáltal a gyermeket vállalók a várandósság ideje alatt a CigiSzünet összes leszokást segítő tartalmához szabadon hozzáférhetnek. Ismerd meg a jótékonysági program lépéseit, az ajándékozástól egészen a felhasználásig!

Felajánlás.

Először is válassz egyet az 1, 4, 8 vagy 12 hónapos kuponjaink közül. VIP és VIP+ kupont is egyaránt felajánlhatsz, egyet vagy akár többet is.

Gyűjtés.

Minden évben kétszer hat hónapos gyűjtést tartunk, hogy hogy minél több 12 hónapos VIP+ kupont tudjunk kiállítani a felajánlott kuponokból. Tehát a gyűjtés a kuponok összevonásának időszaka.

Az első féléves gyűjtés lezárása a májusi Füstmentes Nap (World No Tobacco Day, máj. 31.). A második féléves gyűjtés lezárása pedig a novemberi Füstmentes Nap (Great American Smokeout, november harmadik csütörtökje).

Átadás.

A májusi és a novemberi Füstmentes Napokon publikusan átadásra kerülnek az összegyűjtött 12 hónapos VIP+ kuponok.. Az átláthatóság (transzparencia) érdekében, ezeken a napokon a gyűjtés eredményeiről és az átadásról a CigiSzünet online felületein beszámolunk!

Együttműködési megállapodás keretei között az összegyűjtött 12 hónapos VIP+ kuponok, illetve leszokással kapcsolatos nyomtatott kiadványok a várandósok gondozását végző védőnőkhöz kerülnek, akik az utalványok továbbítását a dohányzó várandós édesanyák és dohányzó párjaik számára vállalják.

Felhasználás.

A megbízott védőnő a várandósság ideje alatt eljuttatja a 12 hónapos VIP+ kupont, illetve leszokással kapcsolatos nyomtatott kiadványokat a dohányzó szülőkhöz, akik ezáltal szabadon hozzáférhetnek a CigiSzünet összes leszokást segítő tartalmához, a „CigiSzünet Baby” tartalmakat is beleértve. Kiemelendő, hogy a várandóság alatt a leendő szülők nagyobb valószínűséggel szoknak le, mint bármely más életszakaszban.

Végeredményben minden egyes ajándékutalvánnyal egy-egy dohányzó szülő közelebb kerül a sikeres leszokáshoz és a komplikációmentes szüléshez, a magzat pedig az egészséges fejlődéshez.

A jótékonysági program engedélyeztetése folyamatban van az Országos Kórházi Főigazgatóságnál (OKFŐ). Ezért a pozitív elbírálásig a programhoz nem lehet csatlakozni. Elnézést és türelmet kérünk!

Kutatások szerint minél korábban kezd el valaki dohányozni, élete során annál súlyosabb egészségügyi következményekre számíthat. Továbbá a fiatal dohányzók az idősebbekhez képest sokkal fogékonyabbak a nikotinfüggőségre. Azonban a fiatalkori leszokással megállítható ez a folyamat!

Ezért a CigiSzünet program kiemelt figyelmet fordít a fiatalok leszokásának támogatására. Számos leszokást segítő tartalmat készítünk kifejezetten az ő számukra (pl. Útikalauz tartalmaink és E-könyveink között). Ezenfelül „CigiSzünet School” kiegészítőkkel látjuk el Önismereti Kérdőíveinket és Alkalmazásainkat. Közösségi média felületeinken is folyamatosan népszerűsítjük a dohányzás leszokást a fiatalok körében.

Ha szeretnél, akkor te is csatlakozhatsz a fiatal dohányzók leszokásának segítéséhez! A „CigiSzünet School jótékonysági program” célja, hogy 12 hónapon keresztül 90%-os kedvezményt biztosítson a CigiSzünet VIP+ tagságához, illetve leszokással kapcsolatos nyomtatott kiadványokat juttasson el a középfokú a középfokú és felsőfokú oktatásban résztvevő dohányzó fiataloknak. Ezáltal az adott fiatal egy tanév ideje alatt a CigiSzünet összes leszokást segítő tartalmához szabadon hozzáférhet. Ismerd meg a jótékonysági program lépéseit, az ajándékozástól egészen a felhasználásig!

Felajánlás.

Először is válassz egyet az 1, 4, 8 vagy 12 hónapos kuponjaink közül. VIP és VIP+ kupont is egyaránt felajánlhatsz, egyet vagy akár többet is.

Gyűjtés.

Minden évben kétszer hat hónapos gyűjtést tartunk, hogy minél több 12 hónapos VIP+ kupont tudjunk kiállítani a felajánlott kuponokból. Tehát a gyűjtés a kuponok összevonásának időszaka.

Az első féléves gyűjtés lezárása a májusi Füstmentes Nap (World No Tobacco Day, máj. 31.). A második féléves gyűjtés lezárása pedig a novemberi Füstmentes Nap (Great American Smokeout, november harmadik csütörtökje).

Átadás.

A májusi és a novemberi Füstmentes Napokon publikusan átadásra kerülnek az összegyűjtött 12 hónapos VIP+ kuponok. Az átláthatóság (transzparencia) érdekében, ezeken a napokon a gyűjtés eredményeiről és az átadásról a CigiSzünet online felületein beszámolunk!

Együttműködési megállapodás keretei között az összegyűjtött 12 hónapos VIP+ kuponok, illetve leszokással kapcsolatos nyomtatott kiadványok a középfokú és felsőfokú oktatási intézmények olyan szolgáltatóihoz kerülnek, akik kapcsolatban állnak a dohányzó fiatalokkal (és az ő számukra az utalványok továbbítását vállalják). Például: középiskolai védőnők, egyetemi mentálhigiénés szolgáltatók.

Felhasználás.

A megbízott szakember (pl. védőnő, mentálhigiénés szakember) eljuttatja a 12 hónapos VIP+ kupont, illetve leszokással kapcsolatos nyomtatott kiadványokat a dohányzó fiatalhoz, aki ezáltal szabadon hozzáférhet a CigiSzünet összes leszokást segítő tartalmához, a „CigiSzünet School” tartalmakat is beleértve.

Végeredményben minden egyes ajándékutalvánnyal egy-egy dohányzó fiatal közelebb kerül a sikeres leszokáshoz.

A jótékonysági program engedélyeztetése folyamatban van az Országos Kórházi Főigazgatóságnál (OKFŐ). Ezért a pozitív elbírálásig a programhoz nem lehet csatlakozni. Elnézést és türelmet kérünk!

Gyakori kérdések a támogatásokról

Támogatási lehetőségek

Szükség van egy pozitív szemléletű leszokást segítő programra, mely bárki számára bármikor elérhető. Mi ebben hiszünk, ezért hoztuk létre a CigiSzünetet, ezért dolgozunk. Ha egyetértesz velünk és megteheted, támogasd a CigiSzünet programot az alábbi módokon.
tamogatas allj mellenk icon

Állj mellénk

Fontosnak tartod a leszokás pozitív szemléletű segítését? Akkor közös a célunk. Légy a pártoló tagunk!

Ajándékozd ismerőseidnek

A dohányzók többsége fontolgatja a leszokást. A te környezetedben is van ilyen személy? Ajándékozd meg leszokást segítő szolgáltatásainkkal!

Segíts ismeretlenül

Jótékonységi programjaink során a dohányzó fiatalok és dohányzó várandós édesanyák leszokását segítjük. Csatlakozz te is!