Üdv, Vendég!

Leszokást segítő közösség

A CigiSzünet tagságaihoz hasonló gondolkodású emberek csatlakoznak, akik le szeretnének szokni a dohánytermékek és más nikotinos termékek használatáról.

Leszokást segítő programok

Ez a vezérfonal végigkísér a szolgáltatásainkon, és javaslatot tesz, hogyan haladj a sikeres leszokás felé.

Különleges E-könyvek

Vannak olyanok, akik szívesen belemélyednek egy-egy témába. Ha te is ilyen vagy, akkor az e-könyv neked való.

Önismereti Kérdőívek

Önmagunk megfigyelésével és elemzésével megérthetjük a nikotinfogyasztás mozgatórugóit és a leszokáshoz szükséges lépéseket.

Irányadó Útikalauz

Néha eltévedhetünk a leszokás útvesztőjében. Ezek az ismeretterjesztő tartalmak segítenek megtalálni a helyes utat.

Megválaszolt kérdések

Nem vagy egyedül. Mások is gondolkodnak a nikotinos termékek elhagyásán vagy már el is hagyták azt. Itt sokat tanulhatunk egymástól!

Új vagyok itt. Hol kezdjem?

Szolgáltatásainkat a Tagság menüpontban foglaltuk össze számodra. A háttérmunkáról pedig a Rólunk menüpontban olvashatsz. Ezekkel érdemes kezdeni.

Érdekel a honlap. Kipróbálhatom?

Persze. Egy hónapos, ingyenes tesztidőszakot biztosítunk. Ezalatt szinte minden szolgáltatás-típust kipróbálhatsz. Csatlakozz az Ingyenes tagsághoz.

Leszoknék. Hogyan kezdjem?

Indítsd el a leszokást segítő programunkat a Leszokás menüpontban. Ez a megfelelő sorrendben végigvezet tartalmainkon. Így te lehetsz a leszokás mestere!

amiért dolgozunk bővebben

CigiSzünet program elhivatottan támogatja a leszokni vágyókat, amit három tényező is bizonyít.

Egy orvosegyetemi kezdeményezésből nőtte ki magát a CigiSzünet program, egészen a kezdetektől a segítő szándék táplálta. Ezt csak szívből lehet csinálni. Erről a Történetünk menüpontban olvashatsz.

A program fejlesztése során folyamatosan beépítjük a leszokott dohányosok visszajelzéseit. Így két lábbal a földön járhatunk, miközben egy életrevaló program születik. Erről az Eredményeink menüpontban olvashatsz.

Ebben a menüpontban tükröt tartunk a CigiSzünet program elé. A leszokás támogatás egy különleges arca tárul elénk. Ha a tükörben meglátod azt, amire szükséged van, akkor jó helyen jársz.

Leszokás pozitívan

A CigiSzünet egy leszokás támogató program, ami máshogy fordul a dohányzókhoz.
Hiszünk abban, hogy ez a pozitív szemlélet sok leszokni vágyót segíthet abban, hogy elérje célját.
Mik jellemzik a CigiSzünet programját?

Ijesztgetés helyett Bátorítás

Vannak, akik azt gondolják, hogy a félelemkeltés egy jó módszer lehet a dohányzás leszokás serkentésére. Mi azonban abban hiszünk, hogy félelem helyett bátorságra van szükség a sikeres leszokáshoz. Kilépni a szürke hétköznapokból és szembenézni saját gyengeségeinkkel, ez oroszlánszívre vall. Elismerésre méltó, ha valaki így tesz.

Vitatkozás helyett Figyelem

Vannak, akik szerint ők jobban tudják, hogy miért is kellene leszoknia másoknak a nikotinos termékek használatáról. Azonban mindenkinek magának kell megtalálnia azokat az okokat, amikért érdemes leszokni. Ezért hiszünk abban, hogy a vitatkozás helyett az odafigyelés segíthet feltárni az adott illető saját, személyes motivációit a leszokással kapcsolatban.

Ítélkezés helyett Megértés

Vannak, akik elkönyvelik magukban, hogy a dohányzók „akaratgyenge” emberek. Azonban a leszokás nem egyszerű, hanem egy összetett folyamat, amit számos tényező befolyásol. Hiszünk abban, hogy előítéletek helyett a dohányzó viselkedés megismerése és megértése járulhat hozzá igazán a leszokás sikeréhez.

Sürgetés helyett Türelem

Vannak, akik gyakran kezdeményeznek beszélgetést egy dohányzóval a leszokásról, hogy ezáltal siettessék az illetőt. Ki kell emelni, hogy sokszor a jószándék áll ennek a hátterében. Ahogyan azt korábban említettük, a sikeres leszokáshoz több tényezőnek kívánatos meglennie egy időben. Ez azt jelenti, hogy a leszokás időpontját józan elvárásokkal érdemes kiválasztani, a kapkodás és a halogatás is hátrányos lehet. Hiszünk abban, hogy a tervezés és a megfelelő időzítés elősegítheti a sikeres leszokást.

Kioktatás helyett Önismeret

Vannak, akiknek a véleménye szerint létezik valamilyen biztos, mindenre kiterjedő leszokási módszer, amire előszeretettel felhívják mások figyelmét. Ezzel szemben sok leszokási módszer létezik, és mindenkinek más válik be ezek közül. Ugyanakkor a leszokott dohányosok többségében az a közös, hogy valamilyen önismereti tevékenység (pl. a dohányzás következményeinek végig gondolása vagy a leszokási motivációk összegyűjtése) előzte meg a leszokás elhatározását. Hiszünk abban, hogy az önismereti munka segít a leszokás elhatározásában és a személyre szabott leszokási módszer megtalálásában.

Egyre több ex-dohányosért

A CigiSzünet forradalmasítja a magyarországi dohányzás leszokás támogatást.
Hiszünk abban, hogy ezzel a népegészségügyi programmal hozzájárulhatunk a dohányzás széleskörű visszaszorításához, és ezáltal a magyar emberek testi-lelki egészségi állapotát érdemben javíthatjuk.
Miért úttörő a CigiSzünet program?

Mert pozitív szemléletet képvisel

A cigidobozokon látható üzenetek arra összpontosítanak, hogy mit veszít az ember nikotinos szenvedélye következtében. Ezzel szemben a CigiSzünet arra irányítja a figyelmet, hogy mit nyer az ember a leszokással. A sikeres leszokás titka nem a betegségek vagy a korai halálozás elkerülésében rejlik. A félelem ösztönözte leszokás nem tart sokáig. A sikeres leszokás sokkal több ennél, testi-lelki gazdagság, kiteljesedés, egy minőségibb élet.

Mert meg tudja szólítani a fiatalokat

A dohányzók döntő többsége fiatalon kezd el dohányozni. Ahogyan érik az ember személyisége és változik az értékrendszere, elgondolkozik a leszokáson. Fontos, hogy hozzásegítsük a fiatal dohányzókat a végleges leszokáshoz, mert ők könnyebben le tudják tenni, mint azok, akiknél már több évtized is eltelt dohányzással. Ezért a CigiSzünet az internet és a közösségi média eszközeit használja fel, hogy segítse a fiatal dohányzók leszokását.

Mert önismereti módszereket népszerűsít

Ha a leszokás érzelmi döntés lenne, senki nem tudna leszokni, mert a dohányzók alapvetően szeretnek dohányozni. De a leszokás nem a „szeretem - nem szeretem” kérdése, hanem az „akarom - nem akarom” kérdése. Tehát érzelmi döntés helyett egy tudatos döntésről van szó. Ezért a sikeres leszokás kulcsa az önismereti munka. Ehhez a CigiSzünet összegyűjtötte azokat az önismereti módszereket, amelyekkel ez a tudatos döntés meghozható és hosszú távon fenntartható.

Mert rámutat, hogyan tudnak segíteni a gyógyszerek

A leszokást segítő gyógyszerek egy csoportja orvosi vény nélkül kaphatók a gyógyszertárakban. Ezért ezeknek a gyógyszereknek a használata többségében egészségügyi tájékoztatás nélkül történik. Azonban, itt is vannak bizonyos praktikák, gyakorlati tudnivalók, amiket érdemes figyelembe venni a gyógyszerek alkalmazása során. A CigiSzünet egyik célja, hogy az egészségügyi szakemberek és a betegek közötti együttműködést elősegítse.

Mert azoknak is szól, akik nem akarnak leszokni

Magyarországon elérhetők leszokás támogató programok, melyekre olyan dohányzók jelentkeznek, akik elhatározták, hogy leszoknak. Azonban a CigiSzünet különböző kommunikációs csatornáin keresztül a dohányzók széles köréhez szól. Motivációs tartalmainkkal nem titkolt célunk leszokásra ösztönözni azokat is, akik még nem kötelezték el magukat a leszokás mellett.

Mert társadalmi párbeszédet kezdeményez

A CigiSzünet program elindulása óta arra törekszik, hogy egy békés fórumot hozzon létre a dohányzók és nem-dohányzók között. Egy olyan fórumot álmodtunk meg, ahol egymás nézőpontját figyelembe véve és tiszteletben tartva beszélgethetünk erről a témáról. Elsősorban ezért használjuk a közösségi média felületeit.

Egy minőségibb életért

A CigiSzünet program legfőbb célja, hogy a sikeres leszokás révén minél több ember javíthassa az életminőségét. Hiszünk abban, hogy a dohányzás előnyeit a leszokás előnyei messze felülmúlják, tehát az ember a nikotinmentes élettel csak nyerhet.
Mit értünk az életminőség javulásán?

Mióta leszoktam,

→ jobban teljesítek

Mióta leszoktam,

én irányítok

Mióta leszoktam,

nem dohányzó partnerekkel is randizok

Mióta leszoktam,

több dohányom marad

Mióta leszoktam,

jobban alszom

Mióta leszoktam,

példakép lettem

Mióta leszoktam,

nyugodtabb vagyok

Mióta leszoktam,

őszinte vagyok magammal

Mióta leszoktam,

tudatosabb lettem

Mióta leszoktam,

szabadidőt nyertem

Mióta leszoktam,

nőtt az önbizalmam

Mióta leszoktam,

fiatalosabb vagyok

Támogatási lehetőségek

Szükség van egy pozitív szemléletű leszokást segítő programra, mely bárki számára bármikor elérhető. Mi ebben hiszünk, ezért hoztuk létre a CigiSzünetet, ezért dolgozunk. Ha egyetértesz velünk és megteheted, támogasd a CigiSzünet programot az alábbi módokon.
tamogatas allj mellenk icon

Állj mellénk

Fontosnak tartod a leszokás pozitív szemléletű segítését? Akkor közös a célunk. Légy a pártoló tagunk!

Ajándékozd ismerőseidnek

A dohányzók többsége fontolgatja a leszokást. A te környezetedben is van ilyen személy? Ajándékozd meg leszokást segítő szolgáltatásainkkal!

Segíts ismeretlenül

Jótékonységi programjaink során a dohányzó fiatalok és dohányzó várandós édesanyák leszokását segítjük. Csatlakozz te is!