Üdv, Vendég!

Önismereti kérdőívek

Nikotinfüggőség

Ezzel az önismereti kérdőívvel meg tudod vizsgálni, hogy a termékhasználati szokásaidat befolyásolja-e annak egyik alkotóeleme, a nikotin.

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

A „Nikotinfüggőség” kérdőív egy önismereti eszköz, mely segít megérteni, hogy miért nehéz abbahagyni a nikotinos termékek használatát, mi ennek a természettudományi alapja. 

Fizikai függőség. Nikotinfüggőségről akkor beszélünk, amikor a termékhasználatot a nikotin-hiány ösztönzi, és a felhasználó emiatt nem tudja abbahagyni a használatát. Ez az önismereti kérdőív rámutat, hogy ez hogyan működik, azaz hol lehet kézbe venni az irányítást.  

Hozzászokás. Idővel a nikotin átmeneti, kellemes hatása gyengül. Ezért a termék használója fokozatosan növeli a napi fogyasztást. Tehát minél többet használod, annál több nikotinra lesz szükséged, hogy jól érezd magad. Ez az önismereti kérdőív segít tudatosítani ezt a folyamatot, hogy megállíthasd ezt a dominót és kilépj a nikotin csapdájából.   

Kiút. Itt igaz a mondás: „kutyaharapást szőrével”, azaz hasonlót a hasonló gyógyítja. Ezért is fontos, hogy ezzel az önismereti kérdőívvel megértsük a nikotinfüggőséget, hiszen egy kémiai vegyület (pl. a nikotin) okozta problémát ugyanaz a vegyület (pl. nikotinpótló kezelés) vagy egy másik kémiai vegyület (pl. vareniklin) fogja megoldani.   

FONTOS: Ez a kérdőív a függőség fizikai alapjait járja körül, a függőség lelki vonatkozásairól a „Mentális függetlenség” kérdőívben olvashatsz, míg a függőség testi-lelki-társas megközelítéséről a „Nikotinhasználat zavara” kérdőívben találsz egy átfogó képet. 

Az önismereti kérdőív előnyei:

 • Ennek az önismereti kérdőívnek a különlegessége, hogy a cigarettán kívül más nikotinos termékek használatánál is felmérhető a nikotinfüggőség
 • Megérthetjük a sokat hangoztatott nikotinfüggőség jelentését, jelentőségét és próbára tehetjük magunkat, hogy jelen van-e az életünkben. 
 • Megismerhetjük a nikotinfüggőségünk erősségét, hogy a későbbiekben ezt felhasználva kiválasszuk a hozzánk legjobban illő megoldást.

Kiknek ajánljuk?

 • Nikotinos termékek használóinak, akiknél a termékhasználat kisebb-nagyobb szüneteiben megvonási tünetek jelentkeznek.
 • Nikotinos termékek használóinak, akik fontolgatják a leszokást, és azoknak is, akik nem.

Az Önismereti Kérdőív kitöltése után a kiértékelést automatikusan elküldjük a regisztrációkor megadott email címre!

  Kapcsolódó alkalmazások

  Sóvárgás-szüntető

  Ez az alkalmazás megmutatja, hogy milyen módszerekkel uralkodhatunk a nikotinos termékek iránti vágyunkon.

  leszokas tervezo icon

  Leszokás-tervező

  Ez az alkalmazás egy leszokási terv elkészítésében segít, azáltal, hogy időrendbe gyűjti a felhasználó által kiválasztott tevékenységeket.