Üdv, Vendég!

Önismereti kérdőívek

A dohányzás ösztönzői

Ez az önismereti kérdőív segít megérteni, hogy mik a dohányzó viselkedés mozgatórugói, amik semlegesítésével a dohányzás folyamata megszakítható.

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

„A dohányzás ösztönzői” kérdőív egy önismereti eszköz, mellyel megvizsgálhatjuk, hogy számunkra mik azok a legfontosabb tényezők, amik dohányzásra késztetnek.

A vezér. A sakkban a vezér (a királynő) egy kulcsfontosságú figura, aminek a legyőzése meghatározhatja a játék kimenetelét. A leszokás során is lényeges lépés a „vezér”, azaz a dohányzás késztető tényezők, azonosítása és közömbösítése a győzelem érdekében. Erről szól ez az önismereti kérdőív.

Egyéni ösztönzők. Nem vagyunk egyformák, természetes, hogy az emberek különböznek abban, hogy kit milyen helyzet sarkall dohányzásra. A kérdőív összesen 11 csoportba sorolja a dohányzás okait, így mindenki megtalálhatja a rá jellemzőt.

Stratégia. Az önismereti kérdőív kiértékelése során kitérünk arra, hogy az ösztönzők helyettesítésére és elkerülésére hogyan érdemes törekedni. Ezáltal lehetőség nyílik személyre szabott, célirányos leszokási tervek kidolgozására a siker érdekében.

*A dohányzás ösztönzői – CigiSzünet Baby* Ez a kiegészítő azoknak a várandós édesanyáknak szól, akik szeretnék feltérképezni és megváltoztatni dohányzásuk ösztönzőit. Az önismereti kérdőív kiértékelése során kitérünk arra is, hogy a dohányzás okai közül melyik csoportokkal érdemes kifejezetten foglalkozniuk a leszokni vágyó várandós édesanyáknak.

Az önismereti kérdőív előnyei:

 • A kérdőív segítségével megérthetjük és tudatosíthatjuk a dohányzást befolyásoló, külső és belső tényezőket az életünkben.
 • A dohányzás ösztönzőinek megismerése egy beavatkozási pontot ad a kezünkbe, amellyel egy lépéssel megelőzhetjük a dohánytermék használatát.
 • Bár az ösztönzők helyettesítése és elkerülése egy elméleti lehetőség, figyelmünket mégis a leszokás gyakorlati lépéseire irányítja.

Kiknek ajánljuk?

 • Dohányzóknak, akik minden helyzetben képesek rágyújtani.
 • Dohányzóknak, akik szeretnének egy kis tudatosságot csempészni a leszokásba.
 • Várandós édesanyáknak, akik dohányoznak („CigiSzünet Baby” kiegészítő).
 • Nem-dohányóknak, akik kíváncsiak a dohányzó viselkedés mozgatórugóira.

Az Önismereti Kérdőív kitöltése után a kiértékelést automatikusan elküldjük a regisztrációkor megadott email címre!

Kapcsolódó alkalmazások

Sóvárgás-kerülő

Ez az alkalmazás megmutatja, hogyan rendezzük át a környezetünket, annak érdekében, hogy a nikotinos termékek iránti vágyunk csökkenjen.

leszokas tervezo icon

Leszokás-tervező

Ez az alkalmazás egy leszokási terv elkészítésében segít, azáltal, hogy időrendbe gyűjti a felhasználó által kiválasztott tevékenységeket.

Sóvárgás-kerülő

Ez az alkalmazás megmutatja, hogyan rendezzük át a környezetünket, annak érdekében, hogy a nikotinos termékek iránti vágyunk csökkenjen.

Görbetükör

Ez az alkalmazás egy igazi „görbetükör” a dohányzók számára a halogatásról, a kifogásokról, a kiskapukról, a félelmekről és a megnyugtatásról.