Üdv, Vendég!

Önismereti kérdőívek

Az elmúlt év eseményei

Ez az önismereti kérdőív segít átgondolni az elmúlt egy év jelentősebb életeseményeit abból a szempontból, hogy azok megkönnyítik vagy megnehezítik a dohányzás leszokást.

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

„Az elmúlt év eseményei” kérdőív egy önismereti eszköz, mellyel összevetheted az életedben bekövetkező számottevő változásokat a dohányzás leszokással.

Életesemények. Mindannyiunk életében megtörténnek olyan események, amelyek kizökkentenek a hétköznapokból és megváltoztatják életünk megszokott menetét. Pl. kötözködés, balesetek, munkahelyi változások. Ez az önismereti kérdőív rávilágít arra, hogy az életünk megváltozása próbára teszi az alkalmazkodó képességünket.

Rontás vagy áldás. Sok tényezőtől függ, hogyan reagálunk az életeseményekre. Például az anyagi nehézségek egyeseket még több dohányzásra ösztönözhetnek (a stressz levezetése miatt), míg másokat leszokásra motiválhatnak (a dohányzás magas ára miatt). Az önismereti kérdőív segíthet meglátni, hogy a negatív esemény a javunkra válhat.

A leszokás időzítése. Bár a dohányzás abbahagyásából számtalan előnyünk származhat, nem minden életszakasz alkalmas a leszokásra. Előfordulhat, hogy annyira összecsapnak a fejünk fölött a hullámok, hogy helyzetünket reménytelennek látjuk. Az önismereti kérdőív feltárja a dohányzás leszokás időzítésének szempontjait is.

Az önismereti kérdőív előnyei:

 • Mielőtt belevágnánk a leszokásba, megérthetjük a jelenlegi élethelyzetünket, azáltal, hogy az elmúlt egy év legfontosabb életeseményeit átgondoljuk.
 • Az élet egyik kezével elvesz, a másikkal ad. Ez az önismereti kérdőív feltárja, hogy mely életesemények segíthetnek bennünket a leszokás során.
 • Az önismereti kérdőív rámutat arra, hogy melyik életszakasz nem alkalmas a leszokásra, így számunkra kedvezően időzíthetjük a dohányzás abbahagyását.

Kiknek ajánljuk?

 • Dohányzóknak, akik fontolgatják a leszokást.
 • Dohányzóknak, akik életében sok negatív életesemény történt.
 • Nem-dohányzóknak, akiket érdekel az életesemények hatása.

 

Az Önismereti Kérdőív kitöltése után a kiértékelést automatikusan elküldjük a regisztrációkor megadott email címre!

Kapcsolódó alkalmazások

Leszokás-kalkulátor

Egy klasszikus alkalmazás dohányzóknak, amellyel kiszámolhatják a leszokás anyagi előnyeit.

Egészségügyi Őrszem

Ez az alkalmazás egészségügyi kockázatbecslést végez. Feltárja, mekkora egy adott betegség kockázata dohányzással és anélkül.

Leszokás előnyei

Az alkalmazás egy idővonalra helyezi a dohányzás leszokás előnyeit, továbbá rámutat arra, hogy az egészségügyi nyereség mellett milyen más haszonnal jár a leszokás.

leszokas naplo icon

Leszokás-napló

Ez az alkalmazás egy iránytűt ad a felhasználó kezébe, mellyel leszokási tapasztalataiból erőt meríthet a további döntéshozatalhoz.

Életkerék

Ez az alkalmazás dohányzók és leszokott dohányosok számára készült, hogy az élet különböző területein összevesse a dohányzás és a leszokás hatásait.

Pozitív szemüveg

Ezzel az alkalmazással felpróbálhatod a leszokás „pozitív szemüvegét”, amellyel sokkal élesebben láthatsz rá a leszokás pozitív oldalára.