Üdv, Vendég!

Önismereti kérdőívek

Nikotin megvonási tünetek

Ezzel az önismereti kérdőívvel meg tudod ítélni, hogy jelentkezik-e nálad valamelyik nikotin megvonási tünet, és hogy mi a teendő ilyenkor.

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

A „Nikotin megvonási tünetek” kérdőív egy önismereti eszköz, mely segít felismerni, hogyan reagál a tested a nikotin nevű anyag hiányára. 

Rendszeres nikotin bevitel. Nikotin megvonási tünetek bármilyen nikotinos termék használatánál előfordulhatnak, ha azt rendszeresen használjuk. Nem kell hozzá több év, hogy kialakuljanak, gyakorlatilag a használat kezdetétől (pl. serdülőkortól) jelentkeznek. Ez az önismereti kérdőív rámutat, hogy milyen tünetek tartoznak ide pontosan.

Nikotin-hiány. A megvonási tünetek oka a rendszeres nikotin bevitel hirtelen megszakítása. Ezért bármelyik fogyasztó könnyen ellenőrizhető azt, a nikotin használat átmeneti, hirtelen felfüggesztésével. Akár a végleges leszokás, akár a napi nikotin bevitel csökkentése a cél, az önismereti kérdőív segít megérteni a nikotin-megvonás jelentőségét.

Nikotin-pótlás. A megvonási tünetek mérsékelhetőek, ha a nikotin fogyasztását nem hirtelen, hanem fokozatosan függesztjük fel. Ebben segítségünkre lehetnek bizonyos gyógyszerek, melyeket az önismereti kérdőív kiértékelésekor ismertetünk. 

Az önismereti kérdőív előnyei:

 • Feltérképezhetjük a megvonási tüneteket, így tisztázódik, hogy ezeket a nikotin-hiány okozza, és nem pedig valamilyen belgyógyászati betegség.
 • Eltérő mértékben ugyan, de a megvonás minden rendszeres fogyasztót érint. Tehát a kérdőív rávilágít, hogy a nikotin-megvonás egy általános jelenség.
 • Megismerhetjük a testünk működését és viszonyát a nikotinos termékekkel, ami hasznunkra válik, ha majd csökkenteni akarjuk a nikotin bevitelt.

Kiknek ajánljuk?

 • Dohányzóknak, akik rendszeresen dohányoznak.
 • Más nikotinos termékek használóinak, akik rendszeresen használják a terméket.
 • Nem-dohányzóknak, akiket érdekel a nikotin-megvonás jelensége.

 

Az Önismereti Kérdőív kitöltése után a kiértékelést automatikusan elküldjük a regisztrációkor megadott email címre!

Kapcsolódó alkalmazások

Leszokás előnyei

Az alkalmazás egy idővonalra helyezi a dohányzás leszokás előnyeit, továbbá rámutat arra, hogy az egészségügyi nyereség mellett milyen más haszonnal jár a leszokás.

Sóvárgás-kerülő

Ez az alkalmazás megmutatja, hogyan rendezzük át a környezetünket, annak érdekében, hogy a nikotinos termékek iránti vágyunk csökkenjen.

Sóvárgás-szüntető

Ez az alkalmazás megmutatja, hogy milyen módszerekkel uralkodhatunk a nikotinos termékek iránti vágyunkon.

leszokas tervezo icon

Leszokás-tervező

Ez az alkalmazás egy leszokási terv elkészítésében segít, azáltal, hogy időrendbe gyűjti a felhasználó által kiválasztott tevékenységeket.