Üdv, Vendég!

Önismereti kérdőívek

Újdonságkeresés-Kockázatkerülés

Ezzel az önismereti kérdőívvel meg tudod vizsgálni személyiséged egyik jellemzőjét, az újdonságkeresést és a kockázatkerülést, mely a leszokás során is fontos lehet.

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

Az „Újdonságkeresés-Kockázatkerülés” kérdőív egy önismereti eszköz, mely segít megérteni, hogy a változatos, új és intenzív élmények megszerzésére törekvő hajlamod van-e, vagy éppen ellenkezőleg, inkább a veszélyek elkerülésére, a kockázatmentes élmények megszerzésére törekszik a személyiséged, illetve ez hogyan függ össze a leszokással. 

Előnyök és hátrányok. Mindkét végletnek, az újdonságkereső és a kockázatkerülő személyiségnek is, megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ez az önismereti kérdőív rámutat, hogy melyik típusba tartozol, és mire kell odafigyelned, hogy az a javadra váljon. 

Sokszínűség. Ugyanannak a személyiségjegynek a két véglete az élet különböző területein megnyilvánulhat. A dohánytermékek használatával három ilyen életterület függ össze, ezért ebben az önismereti kérdőívben ezeket vizsgáljuk meg: „Tapasztalatszerzés”, „Társadalmi elvárások”, és az „Ismétlődő helyzetek”.

Sikeresebb leszokás. Lehetséges, hogy korábbi leszokási kísérleteidben szerepet játszott ez a személyiségvonás. Természetes, ha ezt eddig nem vetted észre. Ez nem tudatosan működik, de befolyásolja cselekedeteinket. Az önismereti kérdőív segítségével megértheted ennek a személyiségjegynek és a leszokásnak a kapcsolatát, és azt meg tudod változtatni. 

*Újdonságkeresés és Kockázatkerülés – CigiSzünet School* Ez a kiegészítő azoknak a dohányzó fiataloknak szól, akiket érdekel, hogy ez a személyiségvonás miért is olyan fontos az ő korosztályukban.

Az önismereti kérdőív előnyei:

 • Felismerhetjük, hogy az újdonságkeresés vagy inkább a kockázatkerülés jellemez-e jobban minket
 • A személyiségvonások kiértékelésével megtapasztalhatjuk, hogy nem vagyunk egyedül, sőt, közös lehet bennünk, hogy a leszokáshoz hasonlóan viszonyulunk.
 • A dohányzás leszokás során a személyiségjegy mindkét véglete előnyös lehet, ha ezt megértjük és kihasználjuk, gyümölcsöző lehet a leszokás

Kiknek ajánljuk?

 • Dohány- vagy más nikotinos termékek használóinak, akik használták már a terméket tisztán az élvezetszerzés céljából; mások felbosszantása céljából; vagy az unalom elűzése céljából.

Az Önismereti Kérdőív kitöltése után a kiértékelést automatikusan elküldjük a regisztrációkor megadott email címre!

  Kapcsolódó alkalmazások

  leszokas naplo icon

  Leszokás-napló

  Ez az alkalmazás egy iránytűt ad a felhasználó kezébe, mellyel leszokási tapasztalataiból erőt meríthet a további döntéshozatalhoz.

  Görbetükör

  Ez az alkalmazás egy igazi „görbetükör” a dohányzók számára a halogatásról, a kifogásokról, a kiskapukról, a félelmekről és a megnyugtatásról.

  Sóvárgás-szüntető

  Ez az alkalmazás megmutatja, hogy milyen módszerekkel uralkodhatunk a nikotinos termékek iránti vágyunkon.

  Leszokás előnyei

  Az alkalmazás egy idővonalra helyezi a dohányzás leszokás előnyeit, továbbá rámutat arra, hogy az egészségügyi nyereség mellett milyen más haszonnal jár a leszokás.