Üdv, Vendég!

Önismereti kérdőívek

Mentális függetlenség

Ezzel az önismereti kérdőívvel megvizsgálhatod, hogy mennyire tartod irányításod alatt a dohányzást. Most kiderülhet, hogy „ki az úr a házban?”

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

A „Mentális függetlenség” kérdőív egy önismereti eszköz, mellyel megértheted a dohány- vagy más nikotinos termék használatával kapcsolatban a lelki függőség és lelki függetlenség közötti különbséget, valamint az önálló döntéshozatal jelentőségét.

Önismeret. Általában a dohányzók vonakodnak szembenézni a függőség kérdésével. Ezért, ha ezeket a sorokat olvasod, akkor már megtettél egy nem mindennapi, bátor lépést az önismeret felé! Ebben segítségedre lesz ez az önismereti kérdőív.

Önállóság. Az a választóvonal az önállóság elvesztésében, ahol a dohányzás késztetése felülkerekedik. Az önismereti kérdőív rávilágít, mik azok a konkrét helyzetek, melyekben érvényesítheted az önállóságodat, melyekben kezedbe veheted az irányítást!

Őszinteség. Az önismereti kérdőív megválaszolása egy aktuális helyzetet tükröz. Nincsenek jó vagy rossz válaszok, senki sem fogja látni a válaszaidat, csak te. Az önismereti kérdőívet magadnak és magadért töltsd ki! Legyél őszinte magaddal, ez rólad szól.

FONTOS: Ez a kérdőív a függőség lelki vonatkozásait járja körül, a függőség fizikai alapjairól a „Nikotinfüggőség” kérdőívben olvashatsz, míg a függőség összetettebb, testi-lelki-társas megközelítésérről a „Nikotinhasználat zavara” kérdőívben találsz egy átfogó képet.

*Mentális függetlenség – CigiSzünet School* Ez a kiegészítő azoknak a dohányzó fiataloknak szól, akiket nem hatnak meg a dohányzás okozta betegség képei a cigis dobozokon, de a szabadságukat és a függetlenségüket már nem adnák olyan könnyen, ha kiderülne, hogy a dohányzás arra is rátette a kezét.

Az önismereti kérdőív előnyei:

 • Megtapasztalhatjuk, hogy nem vagyunk egyedül. Minden dohányzó tesz erőfeszítéseket a függetlenségért. Ez a közös küzdelem összeköt.
 • Szembesülhetünk azzal, hogy senki más nem fogja letenni helyettünk. Nem a dohánytermék a gond, hanem az én viszonyom hozzá. Ezen kell változtatnom.
 • Az önismereti kérdőív segítségével megvizsgálhatom, hogy mennyire engedem át az irányítást a dohányterméknek, hogy utána visszavehessem azt.

Kiknek ajánljuk?

 • Dohányzóknak, akik úgy érzik, nem ők irányítják, hogy mennyit dohányoznak.
 • Dohányzóknak, akik fontolgatják a leszokást.
 • Fiataloknak, akik dohányoznak („CigiSzünet School” kiegészítő).
 • Nem-dohányzóknak, akik kíváncsiak rá, hogy leszokni miért nem könnyű.

 

Az Önismereti Kérdőív kitöltése után a kiértékelést automatikusan elküldjük a regisztrációkor megadott email címre!

Kapcsolódó alkalmazások

Sóvárgás-kerülő

Ez az alkalmazás megmutatja, hogyan rendezzük át a környezetünket, annak érdekében, hogy a nikotinos termékek iránti vágyunk csökkenjen.

Sóvárgás-szüntető

Ez az alkalmazás megmutatja, hogy milyen módszerekkel uralkodhatunk a nikotinos termékek iránti vágyunkon.

Görbetükör

Ez az alkalmazás egy igazi „görbetükör” a dohányzók számára a halogatásról, a kifogásokról, a kiskapukról, a félelmekről és a megnyugtatásról.

leszokas tervezo icon

Leszokás-tervező

Ez az alkalmazás egy leszokási terv elkészítésében segít, azáltal, hogy időrendbe gyűjti a felhasználó által kiválasztott tevékenységeket.