Üdv, Vendég!

Önismereti kérdőívek

Nikotinhasználat zavara

Ez az önismereti kérdőív rámutat, hogy a nikotinfogyasztásunk negatív hatással van-e az életünkre, illetve milyen lehet a megfelelő nikotinhasználat.

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

A „Nikotinhasználat zavara” kérdőív egy önismereti eszköz, mellyel megvizsgálhatod, hogy a nikotin fogyasztó magatartásodban megjelenik-e a nikotinhasználati kényszer, vagy ilyen befolyástól mentesen használod a terméket.

A nikotin hatása. A nikotin egy olyan anyag, ami egy tipikus fogyasztói magatartásra sarkall: egyrészt újabb és újabb használatra késztet, másrészt bizonyos élethelyzetekben befolyásolja a döntéshozatalt. Ennek felismerésében lesz segítségedre ez az önismerti kérdőív.

Szabadság. Ha a függőségre utaló nikotinhasználatra odafigyelünk, és azt elkerüljük, akkor kötetlenül élvezhetjük a nikotint. Erre azonban kevesen képesek, ők jellemzően alkalmi fogyasztók. Tehát ez az önismereti kérdőív a megfelelő nikotinhasználat szabályait is feltárja (bár attól még, hogy nem alakul ki függőség, a termék többi anyaga káros az egészségre). 

Sikeres leszokás. Ha megváltoztatjuk a nikotin fogyasztó magatartásunkat, akkor képesek lehetünk a végleges leszokásra. Az önismereti kérdőív ehhez segít hozzá, hiszen a függőség félreállításával elháríthatjuk a legnagyobb akadályt a sikeres leszokás elől.

FONTOS: Ez a kérdőív egy átfogó képet nyújt a függőségről, annak testi, lelki, és társas vonatkozásairól. A függőség lelki megközelítéséről (főleg az önálóság elvesztéséről) a „Mentális függetlenség” kérdőívben foglalkozunk. A függőség fizikai alapjairól pedig a „Nikotinfüggőség” kérdőívben olvashatsz. 

Az önismereti kérdőív előnyei:

 • Azzal, hogy több szempontból is átgondoljuk a nikotinhasználatunkat, egy tudatos és kritikus fogyasztói magatartást alakíthatunk ki.
 • Etikai aggályokat vet fel egy olyan termék, ami a fogyasztóra nyomást gyakorol, újabb és újabb használatra készteti. A kérdőívvel leránthatod a leplet.
 • Nemcsak a dohánytermékek, hanem más nikotinos termék abbahagyásában is hasznosulhat a függőségre utaló viselkedés felismerése és megváltoztatása

Kiknek ajánljuk?

 • Dohányzóknak, akik vágynak a függetlenségre.
 • Más nikotinos termékek használóinak, akik vágynak a függetlenségre.
 • Nem-dohányóknak, akik szeretnék megérteni a nikotinos termékek használóit.

Az Önismereti Kérdőív kitöltése után a kiértékelést automatikusan elküldjük a regisztrációkor megadott email címre!

  Kapcsolódó alkalmazások

  Sóvárgás-kerülő

  Ez az alkalmazás megmutatja, hogyan rendezzük át a környezetünket, annak érdekében, hogy a nikotinos termékek iránti vágyunk csökkenjen.

  Sóvárgás-szüntető

  Ez az alkalmazás megmutatja, hogy milyen módszerekkel uralkodhatunk a nikotinos termékek iránti vágyunkon.

  Pozitív szemüveg

  Ezzel az alkalmazással felpróbálhatod a leszokás „pozitív szemüvegét”, amellyel sokkal élesebben láthatsz rá a leszokás pozitív oldalára.

  leszokas tervezo icon

  Leszokás-tervező

  Ez az alkalmazás egy leszokási terv elkészítésében segít, azáltal, hogy időrendbe gyűjti a felhasználó által kiválasztott tevékenységeket.