Üdv, Vendég!

Önismereti kérdőívek

Rugalmatlanság – Alkalmazkodás

Ezzel az önismereti kérdőívvel megvizsgálhatod, hogy mennyire tudod kezelni a nehéz helyzeteket, és ezt a tulajdonságot hogyan hasznosíthatod a leszokás során.

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

A „Rugalmasság-Alkalmazkodás” kérdőív egy önismereti eszköz, mely segít megérteni, hogyan alkalmazkodjunk megfelelően az új és nehéz helyzetekhez. Továbbá rávilágít, hogy ez hogyan függ össze a dohányzás leszokással.

Keljfeljancsi. A keljfeljancsi egy baba formájú játékszer, amely az aljában lévő súly hatására a külső mozgatás ellenére mindig fölegyenesedik. Ez a fizikai példa jól szemlélteti, hogy életünkben fontos lehet a lelki rugalmasság, és ha jól helyeztük el a súlypontunkat, akkor gyorsan visszatérhetünk nyugalmi állapotunkba. Erről szól ez az önismereti kérdőív.

Mindennapi stressz. Mindenki előtt állnak kihívások minden egyes nap. A stressz az élet sava-borsa, folyamatosan edzésben tart. Ezért sokan nem is személyiségjegyként tekintenek erre a pozitív alkalmazkodó képességre, hanem egy fejlesztendő tulajdonságként. Az önismereti kérdőív végén kitérünk rá, hogyan lehetsz rugalmasabb.

Sikeresebb leszokás. A többszöri sikertelen leszokási kísérlet hátterében néha az áll, hogy nem tudunk megküzdeni a nikotin-hiány okozta stresszel, vagy éppen a dohányzást használtuk egyfajta stresszkezelési módszerként és leszokáskor hiányzik az eszköztárunkból. Ha ez rád is jellemző, akkor az önismereti kérdőív segít, hogy ezen változtass.

Az önismereti kérdőív előnyei:

 • Megítélhetjük, hogy a nehéz helyzetek mennyire zökkentenek ki minket, és milyen rugalmasan tudunk ezekből újra talpra állni.
 • Miután felfedeztük ezt a tulajdonságot, megtapasztalhatjuk, hogy nem vagyunk egyedül, és természetes az, ha eltérően reagálunk hasonló helyzetekre.
 • Iránymutatást kapunk arról, hogyan fejleszthető a lelki rugalmasság, ami nemcsak a leszokás, de az élet más területein is hasznosulhat.

Kiknek ajánljuk?

 • Dohányzóknak, akik stresszkezelésre használják a dohányzást.
 • Dohányzóknak, akiket megvisel a leszokás során tapasztalt stressz.
 • Dohányzóknak, akik fontolgatják a leszokást.
 • Nem-dohányzóknak, akiket érdekel ez a pozitív alkalmazkodóképesség.

 

Az Önismereti Kérdőív kitöltése után a kiértékelést automatikusan elküldjük a regisztrációkor megadott email címre!

Kapcsolódó alkalmazások

leszokas naplo icon

Leszokás-napló

Ez az alkalmazás egy iránytűt ad a felhasználó kezébe, mellyel leszokási tapasztalataiból erőt meríthet a további döntéshozatalhoz.

Pozitív szemüveg

Ezzel az alkalmazással felpróbálhatod a leszokás „pozitív szemüvegét”, amellyel sokkal élesebben láthatsz rá a leszokás pozitív oldalára.

Sóvárgás-kerülő

Ez az alkalmazás megmutatja, hogyan rendezzük át a környezetünket, annak érdekében, hogy a nikotinos termékek iránti vágyunk csökkenjen.

Sóvárgás-szüntető

Ez az alkalmazás megmutatja, hogy milyen módszerekkel uralkodhatunk a nikotinos termékek iránti vágyunkon.