Üdv, Vendég!

Önismereti kérdőívek

Stressz-tükör

Ez az önismereti kérdőív azt vizsgálja meg, hogy saját érzelmeink és gondolataink tükrében mekkora lelki nyomás alatt állunk, továbbá megoldásokat kínál.

Minimum milyen tagsággal érhető el?
 • Ingyenes

 • VIP

 • VIP+

Milyen VIP+ kiegészítőt tartalmaz?
 • School

 • Baby

A „Stressz-tükör” kérdőív egy önismereti eszköz, mely az érzéseken és gondolatokon keresztül segít megérteni, hogy a lelki feszültséget okozó helyzeteket hogyan éljük meg, és hogyan reagálunk rájuk. 

Tükörkép. Ez az önismeret kérdőív nem a lelkileg megterhelő helyzetet elemzi, hanem az arra adott érzelmi és gondolati reakciónkra világít rá. Tehát nem a minket ért stresszt méri, hanem az általunk észlelt stresszt. Ez a kettő eltérhet egymástól. A lelki megterhelés lehet bár suttogásnyi, mégis visszhangozhat bennünk, ha hagyjuk.

Változtatás. Azt, hogy hogyan éljük meg a stresszt, számos tényező befolyásolhatja, mint például a stressz értékelése és kezelése, a környezetünkben lévők támogatása, az életmódunk stb. Ezért az önismereti kérdőív többszöri kitöltése jó lehetőséget nyújt arra, hogy nyomon kövessük az általunk észlelt stressz változásait.

Sikeres leszokás. A dohányzás leszokás egyik akadályozó tényezője az észlelt stressz szintje, ami minél magasabb, annál nehezebb abbahagyni a dohányzást. Azonban ennek ellenkezője is igaz, minél jobban sikerül csökkenteni az észlelt stressz szintet, annál könnyebb lesz leszokni a dohányzásról. Az önismereti kérdőív ehhez kínál megoldásokat.

 

Az önismereti kérdőív előnyei:

 • Megérthetjük, hogy a mindennapi stressz hogyan tükröződik bennünk, illetve hogyan kapcsolódik az észlelt stressz a leszokáshoz.  
 • Megtapasztalhatjuk, hogy nem vagyunk egyedül, hogy másoknak is nehéz kezelni a feszültséget, hogy mások is küzdenek, és hogy vannak jó példák.
 • Megismerhetünk módszereket, melyekkel az észlelt stressz szintje csökkenthető, ezáltal sikeresebb lehet a dohányzás leszokás.

Kiknek ajánljuk?

 • Dohányzóknak, akik úgy érzik, hogy stresszesek a mindennapjaik.
 • Dohányzóknak, akiknek néha kicsúszik az irányítás a kezükből.
 • Dohányzóknak, akik fontolgatják a leszokást.
 • Nem-dohányzóknak, akiket érdekel az észlelt stressz szintje.

Az Önismereti Kérdőív kitöltése után a kiértékelést automatikusan elküldjük a regisztrációkor megadott email címre!

  Kapcsolódó alkalmazások

  Pozitív szemüveg

  Ezzel az alkalmazással felpróbálhatod a leszokás „pozitív szemüvegét”, amellyel sokkal élesebben láthatsz rá a leszokás pozitív oldalára.

  Sóvárgás-kerülő

  Ez az alkalmazás megmutatja, hogyan rendezzük át a környezetünket, annak érdekében, hogy a nikotinos termékek iránti vágyunk csökkenjen.

  leszokas elorejelzes icon

  Leszokás-előrejelzés

  Ez az alkalmazás segít megérteni a leszokás sikerét meghatározó tényezőket, és rámutat, hogy mit érdemes megváltoztatni a leszokási esély növeléséhez.

  leszokas tervezo icon

  Leszokás-tervező

  Ez az alkalmazás egy leszokási terv elkészítésében segít, azáltal, hogy időrendbe gyűjti a felhasználó által kiválasztott tevékenységeket.

  leszokas naplo icon

  Leszokás-napló

  Ez az alkalmazás egy iránytűt ad a felhasználó kezébe, mellyel leszokási tapasztalataiból erőt meríthet a további döntéshozatalhoz.